Är köket verkligen husets hjärta?

Att köket är hemmets hjärta har vi blivit matade med i alla tider. Vi har läst det på broderade tavlor hos morföräldrar och hört våra egna föräldrar tjata om det när det har diskuterats renovering och vikten av att äta middag tillsammans. Frågan är dock om det verkligen är köket som är husets hjärta? Många bostäder har ju faktiskt något annat som är hemmets centrala punkt. Något som pulserar och sprider värme likt den bild vi har av ett hjärta. Nämligen kakelugnen! 

 

 

Kakelugnen är familjens samlingspunkt

Framför kakelugnen har familjer och vänner alltid samlats. Ordet kakelugn myntades i det svenska språket runt 1500-talet. Med värmen mot ansiktet har det skrattats, skålats, kramats och pratats. Designen på kakelugnen kan sätta sin prägel på hela bostaden och vara ägarens stora stolthet. Många gillar att bo i nyproducerade bostäder i vit högglans och steril miljö, men då är det kanske som en kontrast eller ett komplement till ett annat boende. De allra flesta känner sig nog mer hemma bland knarrande trägolv, personliga inredningsdetaljer från olika generationer och ännu mer fantastiska detaljer som en vacker kakelugn. En kakelugn bidrar till att göra bostaden till ett hem. 

 

Din kakelugn kan vara en riktig skatt som behöver lite omsorg

Har du tagit över ditt gamla familjehem? Eller har du köpt din husdröm i form av en gård? Dessa hus kan krylla av fantastiska överraskningar och skatter. Du kan ge den gamla kakelugnen ett nytt liv. Kakelugnarnas färgspråk, dekor och signaturer vittnar om den tidsålder de härstammar ifrån. Ge din kakelugn ett nytt liv genom att låta en expert renovera den. Ge husets hjärta den omsorg det förtjänar och låt denna underbara inredningsdetalj och värmekälla komma till sin rätt igen. Din kakelugn kan restaureras enligt gamla traditionella metoder. Kakelugnsmakare med en lång erfarenhet av detta hantverk återupplivar kakelugnar i Göteborg med omsorg.