Blommor till någon kär i Järfälla

20 juli 2021 jonas olsson

Brukar du ge bort blommor till de du håller kär? Det kan liva upp en hel dag om du kommer med en blomsterbukett till din chef eller kollega, när de som mest behöver det. Eller varför inte smita in i blomsteraffären och köpa med dig lite blommor i järfälla till din partner? Varför inte också med ett litet kort där du skriver något gulligt, som vad du uppskattar speciellt med honom eller henne.

Även barn tycker om att få blommor; du kan ta med blommor och ge till ditt barn när det är utställning på skolan, eller när de är med i skolans föreställning. Det kommer bli något som de minns hela livet, och ser tillbaka på som ett mycket kärt minne av en trevlig dag. Kanske hamnar blommorna på en vägg som torkade, för att sedan kunna finnas kvar ända upp i vuxen ålder. Vem du än ger blommorna och vad du än ger så kommer det uppskattas av alla mottagare.  

Från krukor till buketter och kransar

Det går att göra mycket med blommor och blommor används vid en mängd olika tillfällen. De flesta har nog minst en krukväxt i sitt hem, oavsett om det är en krukväxt med blommor på eller en växt som är helt grön. Men det är också något speciellt med buketter. De där blommorna som inte klarar sig lika länge, men som också på det viset känns lite speciella. I buketter går det även att blanda och ge precis som du önskar dig.

Hur är det då med kransar? Det är vanligt att kransar används vid begravningar. Men det är även mycket populärt att hänga kransar på ytterdörrar eller inomhus på väggen. Du har säkert också hört talas om de kransar som man sätter på huvudet vid midsommar. Och de sju sorters blommor som du kan lägga under huvudkudden.  

 

Fler nyheter