Borta bra men hemma bäst

17 oktober 2019 patrick pettersson
Borta bra men hemma bäst

Att välja bostad är ett av de viktigaste besluten i livet. Även om man numera oftast inte bor i samma hus eller lägenhet hela livet, så räknar nog de flesta med att stanna i sitt nya hem åtminstone några år. 

 

Kanske flyttar du hemifrån till den första egna lägenheten. Det är ett stort och viktigt steg i ditt liv. Eller också kanske det är flytten från den första lägenheten till en större, för att du flyttar ihop med ditt livs kärlek och planerar att starta en familj. Det finns massor med olika anledningar till att leta bostad, men det är alltid lika viktigt att det blir rätt.

 

 

Välj hyresvärd med omsorg

 

Om du planerar att hyra en bostad är det en god idé att kolla upp hyresvärden i förväg. Vem har inte hört talas om hyresgäster som har mögelproblem i lägenheten, men värden gör inget åt det? Eller att uppvärmningen inte fungerar så alla hyresgästerna måste ha ytterkläder och vantar på sig inne? Eller att den gemensamma tvättmaskinen gått sönder och ingen kommer och reparerar? 

Att hyra sin bostad av en sådan värd är förstås inte att rekommendera. Genom att kontrollera vilka hyresvärdar som fällts i Hyresnämnden kan du i alla fall minska den risken.

 

En trygg hyresvärd med bra rykte

 

När du har bestämt dig för att hyresrätt är rätt boende för dig, kanske för att det är bekvämt och bekymmersfritt, är det bara att börja undersöka marknaden. Att prata med vänner och bekanta och leta recensioner på internet, är två sätt att försöka ta reda på så mycket som möjligt om en blivande hyresvärd. Ingen vet så mycket om en värd som dennes hyresgäster. 

 

Om du väljer att hyra din bostad av en pålitlig och professionell värd med bra service till sina hyresgäster är chansen större att du kommer att trivas och stanna länge. 

Fler nyheter