Din egen salong

02 juni 2019 jonas olsson
Din egen salong

Drömmen för vilken nybliven frisör som helst är självklart att öppna sin egen salong. Ett ställe där du får ge utlopp för din kreativitet. Där exklusiva kunder kommer tillbaka år efter år. En salong med en lång väntelista, dit alla vill komma och få sin nya look hos just dig och dina medarbetare. Kanske blir drömmen en dag verklighet? Det kan kännas tufft i början! Efterfrågan på just dina klipp kommer förmodligen inte att sprida sig av sig själv. Men för att ge dig själv och dina mål en chans måste du våga ta det första steget och faktiskt öppna eget.

 

Hitta rätt grossist

Du behöver självklart talang och drivkraft, men en bra start-up har också redan från början bra produkter. Det kan vara en stor investering att införskaffa alla styling- och klipprodukter till en ny salong. Det gäller att hitta en bra frisörgrossist. Ju bättre utbud från samma grossist, desto smidigare och oftast också billigare blir dina stora inköp av produkter. Det kan vara bra att hitta en grossist som har de flesta av de produkter man kan tänkas behöva, både till att börja med och för behov i framtiden, redan från början. Genom att bli en stående kund är det nämligen ofta lättare att förhandla till sig mängdrabatter och lojalitetsförmåner.

Bygg din kundkrets

När du väl har öppnat gäller det att bygga upp din kundkrets. Håll ett öppningsevent! Ha erbjudanden för nya kunder så att de dras till just din salong. För många är det väldigt viktigt att hitta en bra frisör som de känner att de kan lita på. Det gäller att visa att just du är den frisören. Se till att du både lyssnar på dina kunders önskemål och själv bidrar med din egen expertis. Det gäller att ge ett bra första intryck samtidigt som du visar upp dina kvaliteter och din egen talang.

Fler nyheter