En isande insikt

03 juni 2019 jonas olsson
En isande insikt

I Sverige har vi minst sagt ett omständigt klimat. Större delen av året brukar kännas iskallt, så när de korta sommarmånaderna infaller är vi tacksamma för den lilla värme vi får. Men även om man är van vid den svenska kylan kan det vara skönt med en extra värmekälla i hemmet under de allra mörkaste vintermånaderna. Därför väljer idag allt fler att installera golvvärme. Genom att lägga värmeslingor under golvet håller du inte bara fötterna, utan hela rummet varmt!

Men vad händer om de slutar fungera? Du har ju ingen aning om hur golvvärme fungerar. Betyder det här att du måste vända upp-och-ned på hela golvet mitt i vintern?

 

Hjälp går att finna

Även om du är okunnig, finns det reparatörer som specialiserar sig på just den här sortens elektronik. Värmekablar, golvvärme och markvärme används av såväl privatpersoner som företag, och därför finns det experter som underhåller dessa tjänster när något slutar fungera.

Börja med att kontakta en lokal reparatör. På http://www.dammhagteknik.se/ kan du läsa om den teknik man vanligen använder sig av i den här sortens reparationer. Felsökning av värmekabel i Stockholm brukar vara bland de vanligaste utryckningarna. Det känns ju i alla fall betryggande att det inte bara är ditt golv som bråkar.

Gå inte genom golvet

Det första steget brukar vara att göra en felsökning innan själva arbetet kan börja.

Det innebär att reparatörerna försöker lokalisera var problemet sitter och vad det beror på. För att det inte ska bli en alltför kostsam historia är det viktigt att försöka fastställa problemet innan någon åtgärd fattas.

Golvvärme kostar både tid och pengar att bryta upp. Ett av de vanligaste förekommande felen sitter i omkopplaren, som går att reparera utan att man behöver ta sig in under golvet. Som tur är så är detta inget du behöver oroa dig för; Reparatörerna är metodiska och orsakar varken skada eller skapar onödigt buller när själva arbetet sätter igång.

Fler nyheter