Få konsulthjälp med att köpa stål

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Har du fått i uppdrag att köpa stål till ett större projekt, är det inte precis bara att ringa och beställa något på måfå. Köpa Stål innebär att kolla upp så att du får material i rätt stålkvalitet som passar för sitt ändamål. En bro måste hålla för en ganska hård belastning, och en cykelram får inte spricka på mitten.

Det finns företag med skickliga ingenjörer som är experter på stål och olika standarder, så anlita dem när du ska köpa. Det är noga reglerat, för det handlar om hållfasthetskrav och sammansättning. Stål är ju egentligen bearbetat järn, och den processen kan ske på många olika sätt.

Att sälja vidare till konsument

Kanske tillverkar du möbler där det ingår stålrör, som till exempel fåtöljer eller sängramar. Även i badrumsinredning finns det en hel del stålrör. Handdukstorken är exempelvis en stålkonstruktion som sätts fast på väggen.

Ska du köpa in sådant material för bearbetning exempelvis i en verkstad, kan du köpa stål i olika former från en specialist. Du kan köpa stålrör, men du kan också köpa stänger som du knipsar av i lagom längder och bearbetar i en maskin. Alla dessa saker säljs sedan vidare till konsument, och du måste vara säker på att ha rätt kvalitet i dina prylar, så att du inte får reklamationer och returer.

 

image

 

Lagom hög kvalitet

Det du producerar måste vara lönsamt, så du behöver inte överdriva och köpa stål i en onödigt hög standard för ett enkelt projekt. Stålet håller alltid hög kvalitet om du handlar från en expert, men det finns skillnader. Du får goda råd av en specialist, så att priset blir rätt och kvaliteten likaså.

Om du är en van inköpare av stål har du säkert själv alla manualer till hands så att du vet vilken sorts stål du behöver och beställer rätt standard direkt.

Fler nyheter