Gillar du att fota och drömmer om att bli fotograf? Då har du förmodligen koll på hur viktigt det är att inte bara ha en riktigt bra kamera, utan också bra tillbehör. Ett kamerastativ är något alla aspirerande fotografer bör ha i sin utrustning, och något som är väl värt att investera i. Med ett stativ slipper du oroa dig för darriga händer som ger oskarpa bilder, och kan istället få riktigt bra resultat med även de allra största, tyngsta och mest otympliga objektiven. Kamerastativ kan t ex komma mycket väl till pass om du ska fota naturbilder på avstånd, ta många porträtt eller bara ha långa fotosessioner där risken är stor att du blir trött i armarna. 

 

Så väljer du rätt kamerastativ

Precis som det finns en uppsjö av olika kameramodeller att välja mellan, finns det också mängder av olika slags kamerastativ på marknaden. En del är små, behändiga och till och med böjbara, medan andra är stora och rejäla. Vilken typ av kamerastativ du behöver beror dels på vilket objektiv du har, men också på vilka slags bilder du ska ta och hur länge din fotosession ska pågå. Ett stort objektiv blir snabbt ganska jobbigt att hålla i, varför ett ordentligt golvstående stativ ofta kan vara ett bra val. För mindre objektiv fungerar däremot lite enklare och smidigare stativ alldeles utmärkt.

 

 

Köp i butik eller på nätet

Kamerastativ finns att köpa i såväl fysiska butiker, som i olika webbshoppar på nätet. På coolpriser.se hittar du t ex ett bra utbud av stativ i olika modeller och olika prisklasser – samtliga av bra kvalitet och med snabb och säker leverans. Beställer du på nätet kan det vara bra att först titta ut vilket stativ du ska ha, alternativt vara säker på att du får returnera det om det inte skulle passa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *