Handla din rubiks kub online

03 februari 2021 jonas olsson

Vi har alla provat på någon gång att vrida och vända på kuberna för att få alla sidor enfärgade. Det är ett klassiskt pussel, som man kan fördriva timmar med. Ibland är det väldigt i ropet, och andra perioder hör man inte så mycket om rubiks kub, men den är klassisk och aktuell hela tiden.

Nya generationer spelar pusslet med stort engagemang, och numera är det mycket enkelt att få tag på rubiks kub online, så urvalet är minst sagt stort. Det finns olika färger och former på spelet, och ju fler kuber på varje sida, desto svårare är det att lösa det. Ta en titt på en sådan hemsida, så ser du själv.

 

Plast och klistermärken

Nu är rubiks kuber gjorda i ett läckert plastmaterial, de är snygga, färgglada och kan också vara försedda med klistermärken. Inuti är det en lättvriden mekanism, och det måste det också vara, för många spelar tävlar på tid, och då gäller det att kunna vrida snabbt. Var det längesedan du provade en rubiks kub, kan det vara på tiden att du tar upp det intresset igen.

 

 

Cylinderformad eller traditionell

Du kan faktiskt få flera olika utseenden på en rubiks kub, och den kan till exempel vara cylinderformad. Det är alltså alltid spännande, för du kan prova olika modeller och öka svårighetsgraden efter hand. Vanligen består pusslet av tre gånger tre rutor, men det finns upp till sju gånger sju, så utmaningen är i toppklass. Det finns också instruktionsfilmer på internet som lär ut hur man ska bära sig åt för att lyckas lösa de svåra pusslen.

Det här är ett bra tidsfördriv, och man kan tävla med kompisarna eller barnbarnen. Det passar för alla åldrar, och det kan ju också vara roligt att ha något i händerna om man sitter och väntar någonstans eller under en lång tågresa.

Fler nyheter