Har du ont i en tand?

20 oktober 2019 patrick pettersson
Har du ont i en tand?

Oavsett var i munnen du har ont är det viktigt att kontakta din tandläkare så snart som möjligt. De kan undersöka dina tänder och se om det är något som behöver åtgärdas. Många mellan 18– 25 får ofta problem med visdomständerna. Det kan göra väldigt ont men är inget farligt. Det kan ibland vara svårt att avgöra om det är visdomstanden som gör ont då smärtan även kan sitta i käken eller tandköttet. Men om du känner att du har ont i käken eller i tandköttet runt en visdomstand är det viktigt att kontakta din tandläkare. De kommer göra en undersökning för att se om tanden behöver tas bort eller om du bara fått en mindre infektion i tandköttet. Då räcker det ofta att spola med bakteriedödande medel. Du kan kontakta din tandläkare i Östersund för att boka en tid.

 

 

Skaffa en tandförsäkring

 

Många tycker att det är väldigt dyrt att gå till tandläkaren. Vilket tyvärr också leder till att många skjuter på det eller till och med struntar i det helt. Men det finns bättre alternativ. Visste du att du kan skaffa en tandförsäkring? Då betalar du istället en fast summa varje månad och sedan har du tillgång till fri tandvård när du väl behöver hjälp. Priset på en tandförsäkring baseras på vilket skick dina tänder är i. Om du aldrig haft några problem kommer du betala en lägre summa än för dig som ofta behövt laga eller skrapa tandsten.

 

Även försäkringskassan betalar en del

 

Något som inte heller alla vet när det kommer till tandvård är att du faktiskt inte behöver betala hela beloppet själv. Om du har passerat gränsen för fri tandvård kommer försäkringskassan istället att betala en del av ditt belopp. Hur mycket försäkringskassan betalar beror på vad undersökningen har kostat. De kommer dock inte att betala för estetisk tandvård.

 

Fler nyheter