Jobba som massör

04 mars 2019 Matilda Olsson
Jobba som massör

När man har gått sin utbildning till massör och gjort all praktik och de lärlingstimmar som krävs är man färdig och redo för att ge sig ut på arbetsmarknaden. Men det är ingen lätt bransch och man får vara beredd på att arbeta hårt för att ta sig in i branschen. För vissa är det svårt att försörja sig på heltid på massageyrket, särskilt i början. Man kan till exempel börja med att arbeta deltid samtidigt som man har ett annat yrke, för att arbeta upp en kundkrets.

Att arbeta som massör är dessutom ett slitsamt arbete då man arbetar mycket fysiskt och får ta i rejält med händerna. Om man arbetar med till exempel tantramassage, som du kan läsa mer om här https://www.tantramassage.se/

så kan det vara långa massagepass, ibland över två timmar. Därför är det många som helt enkelt inte orkar arbeta heltid som massörer, eftersom det är så pass krävande. Många massörer väljer därför att kombinera sitt yrke med minst ett till, en del kombinerar det med att vara samtalsterapeuter eller så vidareutbildar de sig inom akupunktur till exempel.

Yrket är sårbart på det sättet att man är så beroende av sin fysiska förmåga. Det är tyvärr lätt att drabbas av slitskador och om man skadar ett finger exempelvis så kan man inte arbeta. Många massörer är dessutom egenföretagare vilket gör att det kan bli problematiskt att bli sjukskriven. Därför kan det vara en trygghet att ha ett annat arbete också och inte enbart arbeta som massör, för att kunna arbeta med det på lång sikt utan att drabbas av förslitningsskador tidigt. Det är också viktigt att man inte glömmer bort sin egen hälsa när man arbetar med andras hälsa. Att träna och stretcha är viktigt för att förebygga skador och smärtor i armar och händer framförallt.

Fler nyheter