Kontering behöver gå snabbare

11 mars 2022 jonas olsson

editorial

Som egenföretagare är du säkerligen väldigt bekant med begreppet “kontering” vid det här laget. Inte? Oj, då är risken att du verkligen är i trubbel. När du har läst klart den här texten gör du nog bäst i att granska din bokföring och dina fakturor. Om du helt och hållet har missat kontering så är risken att du snart har Skatteverket knackandes på dörren. Och har det gått så långt kan det bli stora ekonomiska smällar för ditt företag. Så låt dig upplysas på vad kontering egentligen är.

Kontering kan kort förklaras som en del av den löpande bokföring du behöver dokumentera som egenföretagare. Det handlar till exempel om att fakturor ska markeras med rätt uppgifter. Sådant som konto, projektnummer eller kostnadsställe till exempel. Helt enkelt information som gör att fakturan kan bokföras och sorteras utan att väsentliga uppgifter för bokföringen som helhet går förlorade. För det är då de verkliga bekymmerna riskerar att uppstå.

 

kontering

Effektivisera din bokföring

När man talar om kontering brukar dock inte problemet vara att folk inte vet vad det är för någonting. Problemet verkar nästan vara att man är alldeles för bekant med det. Anledningen är på grund av att kontering riskerar att ta väldigt lång tid. Det är enformigt, tråkigt segt och tidskrävande. Som egenföretagare hinner du med andra ord lära känna begreppet “kontering” väldigt väl. Om du nu inte har gjort väldigt mycket fel kring din bokföring vill säga.

Idag handlar mycket snack om kontering om att effektivisera processen. Det finns företag som har utvecklat verktyg och program som både ska göra kontering enklare och snabbare. Att det skulle underlätta för många stackars sifferblinda egenföretagare behöver du inte ens fundera två gånger på. Vill du veta mer om hur du kan underlätta din kontering? Fortsätt i så fall läsa mer på den här hemsidan: https://konteramindre.se/.

Fler nyheter