Körplåt ger ett jämnt underlag

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Du har säkert sett körplåtar, alltså stora plattor som man lägger ut på vägen för att kunna köra där det är ojämnt underlag. Ska du själv skaffa sådana, finns det bra stålföretag som du kan kontakta. Körplåt kan du antingen hyra eller köpa. Länktips: http://www.steelproab.se/ 

Har du en firma där du ofta gör jobb på ojämna underlag, kanske du vill köpa egna plåtar. Ska du göra ett tillfälligt jobb är det smidigt att du bara hyr dem för de dagar du behöver dem. Det kan vara att en entreprenadmaskin ska stå still på en speciell plats för att utföra ett reparationsarbete, och då riskerar man inte att maskinen sjunker ner i jorden eller välter. 

Många olika anledningar

Man kan ha de mest skiftande anledningar till att använda körplåt. Är du bonde och ska transportera hö eller foder och ska köra över galler, så kallat gallerrist, behöver du kunna köra säkert så att inte hela vagnen skakar. Då lägger du ut körplåtar där det behövs.

Gallerrist lägger man ju ut för att korna inte ska kunna passera där, men det innebär ju också att vägen är mycket ojämn. En körplåt jämnar ut trycket på underlaget, så att inget går sönder när man kör över där. Det skyddar också att ha körplåtar om man måste köra med ett tungt fordon över en ömtålig gräsmatta.

 

image

 

Körplåt för din säkerhet

Körplåtarna kan du lägga ut i önskat antal, så många du vill, över den yta som behövs. Det är både en skyddande åtgärd och en säkerhetsåtgärd på samma gång som det är praktiskt.

Ur arbetsmiljösynpunkt vill man färdas och arbeta säkert, och man vill inte heller att dyra och tunga maskiner tar skada. Företag som säljer körplåtar säljer också stål av mycket hög kvalitet, men just körplåtar behöver inte vara så märkvärdiga i standard för att duga.

Fler nyheter