Krokvågar för de höga vikterna

05 oktober 2021 william eriksson

editorial

Ska du väga en last som du förflyttar med en lyftkran, är det bra med en krokvåg. På själva lyftkroken finns det en våg med display, så att du snabbt och enkelt kan väga godset som lyfts. Lasten kan väga allt från något hekto till ett tiotal ton, så trots att vågen är relativt liten är karbinhaken i rostfritt stål mycket stark.

Sitter du i en lyftkran ska det vara praktiskt att använda en krokvåg, och därför är den radiostyrd med räckvidd på upp till tjugo meter. Displayen visar vikten på lasten, och resultatet ”fryser” med en hold-funktion så att det finns kvar tills vägningen är klar. Vissa modeller har display även på baksidan, för att det ska vara lättare för dig att avläsa vikten från olika positioner.

Display med batteri

Krokvågar av olika slag och med varierande kapacitet finns att hitta på internet, på en hemsida hos ett specialistföretag när det gäller vågar. Du kan lätt gå in och titta på vad som skulle passa för din verksamhet. Det ska vara enkelt att hantera en våg, och du kan göra jobbet på ett smidigt och praktiskt sätt tack vare den moderna tekniken.

Displayen drivs av ett batteri som håller i ungefär fyrtio timmar, och därefter laddas det i tolv timmar. Krokvågen är perfekt för att hantera kranvägning av tunga material, så dra fördel av en sådan om du arbetar med en lyftkran.

 

Pålitlig och praktisk krokvåg

Förutom att det är högsta kvalitet på krokvågen, är den pålitlig och stark, vilket gör att du kan lita på funktionerna. Att det är praktiskt att arbeta med lyft och hantera krokvågen med radiostyrning gör att jobbet flyter på så mycket bättre. Krokvågen är enkel att sköta och du har stor nytta av den. Du får mer information om olika modeller på nätet och sedan beställer du enkelt online.

Fler nyheter