Prova på ponnyridning i Stockholm

21 juni 2021 Lily Hansen

Till och med mycket små barn skiner upp när de får syn på en häst. Det är något speciellt med de snälla och stora djuren som gör att barn gärna vill klappa dem och även rida på dem. Som förälder kan det kännas lite i maggropen när de små sitter på dessa kraftpaket. Men hästar är snälla djur som till och med blir mer försiktiga när de har små ryttare på ryggen. Därför är det också många barn som vill börja med ridning vid en ganska låg ålder.

Ridskolor har barngrupper som brukar ha en föreskriven ålder, men det är också lite beroende på hur moget barnet är och hur vant barnet är vid hästar. Det viktiga är dock att barnet ska kunna rida själv och även kunna ta emot instruktioner. Men man sätter inte upp små barn på stora hästar, utan det brukar finnas hästar av mindre storlek som passar till de små. Det är raser som är mindre och brukar kallas för ponnyer. Men storleken kan variera mycket.  

 

Olika ponnyer

Ponnyridning är ett mycket brett begrepp, där det enda som är säkert är att ridning sker på en ponny. Inom området finns det ponnyer som är så pass små att det endast ska vara mycket små barn som ska rida på dem. Sedan finns det storlekar upp till gränsen till stor häst, där vuxna kan rida ponnyerna beroende på ryttarens vikt och längd. Det innebär också att det alltid finns en ponny för alla storlekar och åldrar på barn.

Vill du prova på ponnyridning i Stockholm så kan du göra en enkel sökning på internet, och hitta bland annat https://www.swartlingsridskola.se/. När du ska boka ridlektioner på en ridskola så är det viktigt att du är noga med att berätta ålder och storlek på ryttaren, samt vilken kunskap som ryttaren har sedan tidigare. 

Fler nyheter