Rätt däck för din bil

08 juni 2020 patrick pettersson

Däck är en fråga om säkerhet när det kommer till bilkörning. Är inte däcken i ett bra skick ska de inte användas på bilen och köras omkring med. Det säger ju egentligen sig själv. Man har många fördelar med att använda bra och fräscha däck till sin bil inför varje ny säsong. Det handlar inte bara om säkerheten, utan har också att göra med bränsleförbrukningen. Exempelvis så finns det däck som hjälper till att minska förbrukningen av bränsle. Även om det bara är lite grann, så är det ju en hjälp på vägen, eller hur?

 

Hur vet man när det är dags för däckbyte?

Hur kan man då veta helt säkert när däcken är förbrukade och bilen är redo för nya vinter eller sommardäck? För det första så bör man ha koll på mönsterdjupet i däcken. Är inte de tillräckligt djupa så kan däcken bli underkända vid en kontroll. Men det kan även komma att ske olyckor som hade kunnat undvikas om man hade haft rätt däck med bra mönsterdjup. Beroende på var någonstans i landet man bor så finns det lite varierande antal med däckverkstäder till hands. Behöver ni till exempel hjälp av en däckverkstad i Ramnäs, så finns det säkerligen en sådan där till hands

 

 

Vad kan en däckverkstad hjälpa till med?

Hos en däckverkstad kan man få hjälp att kontrollera sina däck. Men det går även att byta dem inför en ny säsong. Många däckverkstäder tillhandahåller både nya och begagnade däck, för den som är i behov av att investera i nya till sin bil. Det är ofta snällare mot plånboken att köpa bättre begagnade däck. Är man oerfaren eller bara rent osäker kring vad som gäller för bilens däck, så är det enklaste att traska in till närmaste däckverkstad och höra efter med dem vad de tycker om just dina däck. 

Fler nyheter