Säkra låssystem för företag

01 maj 2019 jonas olsson
Säkra låssystem för företag

För en privatperson är ett bra lås på ytterdörren ett sätt att känna sig säker i sitt hem. Som företagare är det däremot ofta betydligt större ekonomiska värden som står på spel och därför behöver man ett säkrare låssystem än vad man har hemma i villan. Det finns flera olika system, både digitala och mekaniska. Man kan också välja till olika tillägg, till exempel att installera en säkerhetsdörr in till ett rum där man har extra värdefullt material eller känslig information.

 

Olika låssystem

Det klassiska alternativet är mekaniska lås, det vill säga olika typer av vanliga lås som man låser med en nyckel. Att ha en fysisk nyckel innebär dock alltid en säkerhetsrisk, då nycklar lätt kommer på villovägar och man då behöver byta samtliga lås nyckeln går till. Sådana omfattande byten är kostsamma och tenderar att inte bli av, med risk för att man drabbas av stölder eller sabotage. Med ett digitalt låssystem kan man lätt spärra en nyckel som har tappats bort och säkerhetsrisken minimeras på så sätt. Man kan också välja att kombinera låssystemet med en larmanläggning. Det finns alltifrån enklare anläggningar som automatiskt larmas av när någon låser upp med sin nyckel, till mer avancerade där man behöver ange en kod om man kommer utanför ordinarie arbetstider.

Välj kvalitet

Det finns flera företag som arbetar med låssystem för företag. Här i Linköping finns https://ostgotalas.se/ som är en pålitlig partner. De har ett komplett utbud av olika system och tjänster. Du kan höra dig för med andra företagare för att få personliga rekommendationer på vilka du kan anlita på din ort. Eftersom det är ditt företags säkerhet det handlar om är det viktigt att du väljer kvalitet, både vad gäller själva systemet och monteringen av den. Be gärna om en konsultation för att få en idé om vad som bäst passar dina behov.

Fler nyheter