Smarta IT-lösningar får företaget att rulla

15 maj 2019 jonas olsson
Smarta IT-lösningar får företaget att rulla

Oavsett bransch är ett företag oftast helt beroende av ett smidigt fungerande IT-system. Den lilla blomsterhandeln i gatuhörnet behöver kunna hålla koll på sitt sortiment och samtidigt ha en smidig digital kontakt med sina kunder. Kanske kan det vara värdefullt att kunna se vilka varor som säljer bäst också? Det stora hotellet i stan måste bland annat kunna hantera en stor mängd bokningar och lagring av personuppgifter på ett korrekt sätt. Det är inget snack om saken att företaget rullar på som bäst när de digitala systemen fungerar felfritt.

 

Driftavbrott

Ett oförutsett driftavbrott kan påverka både de direkta intäkterna och anseendet. Att ringa till ett hotell som inte vet om de har några lediga rum är minst sagt katastrofalt för deras rykte. Situationen kan snabbt hamna i en recension och dra ner deras helhetsbetyg.

Alla har nog varit med om den där morgonen när man kommer till jobbet och upptäcker att datorn, kassaapparaten eller telefonsystemet kraschat. Man vill helst bara vända i dörren och gå hem igen. I detta läge är det guld värt att ha en inhyrd konsult som hanterar och löser problem som uppstår.

Support när det krisar

Det finns allt ifrån mindre IT-konsulter som erbjuder telefonsupport och kan fjärrstyra kundens IT-system. Man behöver alltså inte vara särskilt kunnig själv för att kunna ha ett avancerat men användarvänligt IT-system. De större IT-konsulterna kan ofta erbjuda övervakningssystem åt sina kunder för att kunna se företagets driftsstatus. Upptäcks ett problem får de ett larm och kan i många fall åtgärda felet innan kunden själv ens har upptäckt det.

Ett exempel på IT-konsulter som erbjuder sådana lösningar är Iteration. En fördel är också om konsulten erbjuder support dygnet runt. Arbetar man i en butik är det inte särskilt roligt att behöva besvära sina kunder med ett driftavbrott under öppettiderna när man bara vill att företaget ska rulla på.

Fler nyheter