Sommar, sol och hästar

När solens strålar värmer, blomstret står i blom och jordgubbarnas sötma smakar som bäst – ja, då vet man att sommaren är här. Därmed har även skolornas sommarlov börjat och barnen får njuta av välförtjänt vila och ledighet. Lika naturligt som dessa härliga sommardagar kan även regnmolnen kika fram, myggbetten klia och det eviga tjatet från barnen om tristess slå till. Har man barn som älskar hästar är dock det senare problemet löst, det är bara att skicka dem på ridläger!

 

 

Ridläger på lovet

Sommarlovet är en vanlig tid för ridläger, men det finns även året runt om det nu är så att sommaren inte passar. Lägren kan vara exempelvis under en vecka, men det finns också som endagsläger. Ridläger finns för olika åldrar, med olika inriktningar och på många platser i Sverige. En anordnare av dessa är Haga Gård och Stall i Herräng. Tänk vilka sommarminnen som kan skapas under ett sådant läger; att få gosa med en mjuk hästmule, ta en långritt i skogen eller rida ner på stranden och vada ut i vattnet uppe på hästryggen. Säkerligen delas många skratt bland deltagarna och nya fina bekantskaper inleds.

 

Ridning är bra ur många aspekter

Att ha hästar och ridning som hobby är perfekt då det bidrar till motion och en social gemenskap. Förutom detta utvecklar det även egenskaper som självständighet, beslutsamhet, samarbetsförmåga och ansvarstagande. En forskningsstudie har även visat att barn som rider presterar bättre i matematiska tester. Så trots ett långt lov från skolan kan barnen ändå fortsätta utvecklas – bingo! Ridläger på lovet är därför en klok idé ur många aspekter och kommer gissningsvis radikalt att minska antalet dagar då barnen gnäller om tristess. Om inte kan ju föräldrarna själva ge sig av på ett läger. Sommar, sol och hästar är alltså grejen! Regn och myggbett går tyvärr inte att göra så mycket åt…