Tänderna - en viktig del av kroppen

Tänderna är en viktig del av vår kropp och att sköta om dem på bästa sätt kommer att gynna dig i framtiden. Med en god munhälsa så kommer du drastiskt minska eventuella hål eller kariesangrepp. Du som vill ta hand om dina tänder på bästa sätt så bör undersöka tänderna med jämna mellanrum för att se om du kanske behöver åtgärda något. Det kan vara småsaker som att rengöra för att ta bort plack och undvika karies men det kommer göra en avsevärd skillnad på din munhälsa. Ibland kan det uppstå akuta situationer som gör att du måste uppsöka tandläkare.

 

Akut tandvård

Ibland kan man vara i behov av akut tandvård och det finns att få hos många av tandläkarna där ute i landet. Akuta fall kan vara när smärta i munnen uppstår hastigt på grund av till exempel en infektion eller kanske är det visdomstanden som spökar. Det kan också vara aktuellt med akut tandvård vid skador i munnen på grund av en olycka eller liknande. Oftast går det att få en tandläkartid den dag du ringer för mottagningarna har speciell avsatt tid för just akuta ärenden. Akuttandvård odenplan har du om du bor i det området och behöver en tandläkare snabbt.

 

 

Tips för att lindra tandvärk

Det kan vara så att din tandvärk kommer under natten och då måste du vänta till nästa morgon. Så hur gör du då för att överleva natten? Jo det finns några saker du kan göra själv för att lindra smärtan. Först och främst kan du ta vanliga värktabletter. Lägg dig gärna med huvudet uppåt så att blodet rinner ner så det lättar på trycket. Du kan också prova att lägga på ett förband med en kall handduk och gärna med is i som kyler ner det utsatta området som i sin tur ger smärtlindring.