Tandläkare i Kista

06 april 2021 william eriksson

För dem som har slagit ut tänder eller drabbats av tandlossning kan tandimplantat i många fall vara en bra lösning och ett sätt att återfå permanenta tänder. Men behandlingen passar inte alla och därför måste först en tandläkare göra en grundlig undersökning och utredning. Det bästa är att gå till en tandläkare som är specialiserad på implantat och som är erfaren, som exempelvis denna klinik: https://www.tandlakarekista.se/.

Vissa Tandläkare Kista erbjuder gratis undersökning och utredning, medan andra tar en liten summa. Eftersom man bara får en chans att sätta in implantat och det måste bli rätt redan från början, gäller det att hitta en erfaren tandläkare som använder sig av beprövade implantat av bra kvalitet. Besök därför gärna mer än en tandläkare för att se om de kommer fram till samma slutsats och rekommendationer. Tandimplantat är en väldigt kostsam behandling och en seriös tandläkare ska avråda från behandlingen om hen inte tror att den kommer uppfylla förväntningarna.

 

Skruvar opereras in i käkbenet

En behandling med tandimplantat tar lång tid eftersom tandläkaren först måste operera in skruvar i käkbenet så att man sedan kan fästa implantatet på dessa. Men innan tänderna kommer på plats måste skruvarna läka fast i käkbenet. Även efter avslutad behandling med tandimplantat måste man regelbundet fortsätta att gå till tandläkaren för att säkerställa att implantaten fungerar tillfredsställande.

 

Med tandimplantat är det ännu viktigare att sköta tandborstningen

Tandimplantat innebär inte att man kan slarva med sin tandhygien. Det är till och med ännu viktigare att man håller rent. Annars kan man riskera att få inflammationer i tandköttet och tappa sina implantat. Det är också av den anledningen som man måste fortsätta med regelbundna kontroller hos både tandläkare och tandhygienist. Eftersom också rökning lättare bidrar till inflammationer i munnen så får man heller inte röka om man har implantat.

Fler nyheter