Trygg lek hemma i trädgården i sommar

06 maj 2021 Mikael Barani

En sommar hemmavid.

Svemester.

Hemester.

Kärt barn har många namn, eller? För visst vore det kul att komma ut och resa i sommar. Att ta del av världen och andra kulturer. Detta är förstås fullt möjligt, även om det kanske är lite bökigare än vanligt.

Mycket att upptäcka

Men för den som tänker stanna hemma i sommar så är det inte fy och skam direkt. Det finns trots allt otroligt mycket fantastiskt att ta del av, även här hemma i kära Svedala.

Vill man inte åka särskilt långt bor vi trots allt i ett land som erbjuder många fantastiska naturupplevelser även på nära håll. Ofta räcker det med att åka en sådär 20-30 minuter utanför städerna så hamnar man någon helt annanstans än bland betongblock och stressande biltrafik.

Det sköna med att inte resa så långt när man ska semestra är att man får mer energi och tid över till annat. Kanske behöver till exempel trädgården få lite extra kärlek. Det händer ju mycket på bara ett år, och vissa saker som behöver göras kanske man har skjutit upp under en längre tid.

Ta till exempel alla de där fruktträden som har växt sig stora under den tid ni har bott i ert hus. Det är lätt hänt att man blir lite hemmablind, kanske frivilligt, och låter saker och ting bli lite väl vildvuxna.

Dessutom har ju allt en begränsad livslängd. Oroar man sig för att ett träd kanske har blivit sjukt eller skadat är det värt att ta in en expert för en inspektion: https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-lund.

Det är trots allt ovärderligt skönt att veta att ens familj kan vistas och leka tryggt ute i trädgården. Sådant är det helt värt att betala en liten slant för att få klargjort.

Det gör sommaren till en enda lång fridfull upplevelse, oavsett om den spenderas helt därhemma eller ute i landet. 

Fler nyheter