Vad är fillers?

14 november 2022 Helen Johansson

editorial

Skapa volym i ansiktet

Fillers, även kallade dermal fillers, är ämnen som injiceras i huden för att hjälpa till att fylla ut rynkor och linjer eller för att ge volym åt vissa delar av ansiktet. Det finns många olika typer av fillers som kan användas beroende på det önskade resultatet. De vanligaste typerna av fillers är tillverkade av hyaluronsyra, som är ett ämne som förekommer naturligt i kroppen.

Användningen av fillers har blivit alltmer populär under de senaste åren eftersom människor letar efter icke-invasiva sätt att minska ålderstecken. Injicerbara fyllmedel kan användas för att uppnå en mängd olika resultat, bland annat för att fylla ut rynkor, fylla upp läpparna och ge kinderna konturer.

image

Jämför fördelar med nackdelar

Fördelarna med fillers
Det finns många fördelar med att använda dermal fillers. Injicerbara fillers kan ge ett sätt att uppnå långvariga resultat utan kirurgi. De kan också vara mycket billigare än andra kosmetiska ingrepp som till exempel ansiktslyftningar. Dessutom kan injicerbara fillers användas för att rikta in sig på specifika problemområden som rynkor runt ögonen eller munnen.

En annan fördel med att använda dermal fillers är att de ger omedelbara resultat. Till skillnad från vissa andra kosmetiska ingrepp som kan ta veckor eller till och med månader att se resultat ger injicerbara fillers synliga resultat nästan omedelbart efter injektionen. Detta kan vara en stor fördel för personer som vill göra en förändring i sitt utseende men som inte har tid eller tålamod att vänta på att långsamt verkande behandlingar ska få effekt.

Nackdelar med fillers
Även om det finns många fördelar med att använda dermal fillers finns det också vissa nackdelar som man bör tänka på innan man genomgår en behandling. En av de största nackdelarna är att injicerbara fillers inte är permanenta och att de så småningom måste upprepas för att bibehålla resultaten. Dessutom kan dermal fillers ibland orsaka biverkningar som svullnad, blåmärken eller rodnad vid injektionsstället. Dessa biverkningar är vanligtvis tillfälliga och försvinner av sig själva inom några dagar eller veckor.

Dermal fillers har blivit alltmer populära under de senaste åren eftersom människor söker efter icke-invasiva sätt att minska ålderstecken. Även om det finns många fördelar med att använda dermal fillers finns det också vissa nackdelar som bör övervägas innan man genomgår behandling. Om du överväger injicerbara fillers är det viktigt att rådgöra med en kvalificerad läkare som kan hjälpa dig att avgöra om denna behandling är rätt för dig. Vill du ha mer information rekommenderar vi att du kikar in hos https://www.linnehudklinik.se/filler

Fler nyheter