Vad gör man om man behöver akuttandvård i Odenplan?

10 augusti 2021 Lily Hansen

Tänderna i munnen får utstå en hel del utmaningar. Det sköljs runt syrliga drycker och kommer in hårda karameller eller dolda olivkärnor som man råka bita till på. De står emot och kämpar tappert med att mala ner allt. Dag ut och dag in utan att bli ersatta. Emaljen är hård och slitstark men även för den starkaste tand kan det någon gång bli övermäktigt. Det knakar till. En tand bryts av i tuggandet eller en molande känsla övergår till stark smärta. Det gör väldigt ont och blir bråttom att åtgärda.

 

När man behöver hjälp samma dag

Få saker gör en så sårbar som tandvärk. Sårbarheten finns kvar tills man kommer till en tandläkare. Stressen och oron slår på, men det inte går att skjuta upp. Man är rädd för att det kommer att göra ont och vet samtidigt hur skönt det är när allt är över. När man väl insett att det bara finns en sak att göra kan nästa problem bli att hitta en bra tandläkare. Helst någon i Stockholm som kan erbjuda akuttandvård i Odenplan, gärna samma dag och som det är lätt att ta sig till. 

 

 

Det som utmärker riktigt bra akuttandvård är tillgänglighet, trygghet och lugn

Ibland skjuter man upp tandläkarbesök eftersom man har dåliga erfarenheter av tandvård.

Man upplever stort obehag vid tanken på att behöva öppna munnen för vassa instrument och spänner sig och oroar sig inför besöket. En välutrustad tandvårdspraktik kan därför ibland erbjuda massage eller andra lugnande medel för att komma tillrätta med problemet. 

Att påbörja en behandling lugnt och värdigt, utan rädsla, gör underverk. Lediga tider, redan samma dag, är viktigt för behandlingar som behöver omedelbar åtgärd. Men med en mottagning som har resurser att dämpa oro och ge en avslappnande, trygg miljö blir besöket bara en lättnad och snabbt överstökat.

Fler nyheter