Förändringarna som knackar på dörren

26 juli 2020 Mikael Barani

Förändringar är en oundviklig del av livet. Ibland är de välkomna, andra gånger gör vi vad som helst för att undvika att de ska äga rum.

Hur vi hanterar dessa förändringar säger väldigt mycket om oss som människor. I många fall har vi som sagt till och med svårt att acceptera att de äger rum. Vi stretar emot och gör vårt bästa för att undvika att de ska ske. Kanske vet vi att vi att vi behöver sluta äta så mycket godis, men har svårt att läka de sår som får oss att sträcka oss efter snaskpåsen gång på gång.
Eller så är vi fullt medvetna om att det är dags att avsluta ett förhållande, men klarar inte av att ta det där avgörande steget. Det känns helt enkelt för läskigt att göra det.

Livet har dock en förmåga att till slut knuffa oss ut i det okända – oavsett om vi vill det eller inte. 
Detta ger såklart en känsla av panik, plötsligt dras mattan undan under våra fötter.

Med tiden brukar vi dock inse att dessa händelser i livet var just vad vid behövde. De förde med sig chansen till förbättring och viktiga lärdomar.
Det som såg ut som demoner blir plötsligt till änglar.

Trots allt så tickar tiden på – oavsett om vi lever det liv vi vill eller inte. Bara för att ditt trogna armbandsur har stannat, och du får lämna in det på klockreparation, så innebär det inte att att tiden har slutat gå. Även om det ibland skulle kännas skönt om man bara kunde trycka på pausknappen.
För tid är det värdefullaste vi har här i livet. Det är det enda som vi vet att vi en dag kommer att få slut på.

Låt därför denna sommar bli den period i ditt liv då du ser över din tillvaro och tar de första stegen mot just det liv du vill leva.
Vi befinner oss mitt i stora förändringar. Vilket bättre tillfälle finns det för att passa på att sikta på förbättringar?

Fler nyheter