Ford i Stockholm ett anrikt bilmärke

17 november 2020 Lily Hansen

Redan 1903 startade Henry Ford sitt berömda bilföretag i USA och började sälja bilen som har blivit världsberömd. Framgången berodde på att man kunde massproducera bilen i en industri, och det var en stor nyhet. Efterhand har verksamheten vuxit och Henrys son Edsel tog över efter fadern.

Som alla vet är det nu ett jätteföretag, där det finns och har funnits fabriker i många länder och samarbeten med många andra företag. Fortfarande ligger huvudkontoret i USA och Europas huvudkontor ligger i Köln i Tyskland. Nu finns det faktiskt Ford i Stockholm också, men då talar vi om en bilverkstad, som man besöker för att få reparation och service. 

 

Ny teknologi och moderna modeller

Mycket har hänt sedan den klassiska T-Fordens tid. Det finns ju veteranbilar kvar på sina håll, men det vi har och kör med idag är moderna och bränslesnåla Fordbilar i nyaste design och med den senaste teknologin. När man servar sin bil är det bra att göra det hos en professionell verkstad som har de rätta delarna till bilen och de rätta kunskaperna för att laga den. 

 

 

Service på många sätt

Det är bra att du kan laga din bil i Stockholm och kanske också få inspiration till nästa bilbyte. Ofta har verkstäderna också en service som kallas däckhotell, där de kan förvara dina däck åt dig mellan skiftena. Då brukar de också hålla koll på däckens skick, så att du får en förvarning om att ett däck håller på att bli utslitet.

En bra bilverkstad kan vara en räddare i nöden och en värdefull kontakt att ha om något plötsligt skulle gå sönder. När du besöker din verkstad känner de till din bil sedan tidigare och du får den allra bästa hjälpen. Fordverkstaden är experter på just detta bilmärke, och du kan lita på att få bilen i bästa skick.

Fler nyheter