Hitta bra kontorsstädning i Stockholm

14 september 2020 Lily Hansen

En ren arbetsplats är viktigt för alla på kontoret. Damm och kvarglömda kaffemuggar kan få de flesta att surna till men faktum är att regelbunden kontorsstädning också gör att många onödiga konflikter undviks. En stökig och smutsig miljö skapar otrivsel och i värsta fall även allergier med symtom som huvudvärk, trötthet och snuva. Detta gör det svårt för medarbetarna att prestera på topp och leder snarare till sjukskrivningar. 

Är man rädd om sina anställda så ser man i stället till att anlita ett städföretag som regelbundet rengör lokalerna; detta uppskattas även av besökare och kunder då de trivs bättre på ett rent kontor. 

Det kan vara svårt att avgöra hur mycket och hur ofta det behöver städas, och det är vanligt att man prenumererar på regelbunden städtjänst. Därför kan det vara bra att börja med kontorsstädning en gång i veckan och sedan utöka tjänsten efterhand om man märker att det behöver städas oftare.

 

Kontorsstädning med olika tilläggstjänster

Vid kontorsstädning i stockholm brukar man kunna köpa till olika tilläggstjänster. Det kan röra sig om fönsterputsning, inköp av gott kaffe, inhandling av kontorsmaterial, eller kanske att det alltid finns en vacker blombukett i receptionen. De flesta städföretag är flexibla och anpassar sina städtjänster så långt det går till varje kunds önskemål. Det finns dessutom gott om städföretag att välja mellan vilket har gjort att konkurrensen ökat.

Vill man anlita ett städföretag för att sköta kontorsstädningen så ska man vända sig till ett par olika sådana och be om offerter, samt be om referenser och kolla upp dessa. Finns det flera kontor i samma byggnad kan man fråga dem vilket städföretag som de anlitat och om de kan rekommendera dem. Det är viktigt att ta hänsyn till referenserna och inte bara gå på priset då ett väldigt lågt pris är ofta en indikation på att företaget inte är seriöst.

Fler nyheter