Hösten ringde, den är på väg

Kvällarna börjar bli lite svalare nu. Faktiskt nästan lite kalla, om man tillåter sig att känna efter. Ja sommaren är verkligen kort, även om de flesta av oss inte vill låtsas om att det är på det sättet. 
Ofta blir vi så bländade av juli, bokstavligen, att vi glömmer bort att augusti inte riktigt kan räknas som en sommarmånad.
Nu skulle vissa kalla mig för pessimist, och kanske har de rätt. Men augusti är verkligen en styvsommarmånad (slå det ordet om ni kan). Det är liksom inte sommar på riktigt då, utan mer sommar med en touch av höst.

Om man tänker på det så är det lustigt hur vi går omkring och nästan är lite rädda för hösten. Som om att det är den där busen på skolgården som alla vet kommer att dyka upp förr eller senare. Det är bara att försöka undvika den så länge det går.
Men egentligen ska man ju bara omfamna den där rackaren och säga “Välkommen in i leken”. Hösten är ju trots allt riktigt mysig, och hanterar man den rätt så har den definitivt sin egen charm.

Framför allt så får man börja tända ljus därhemma. Vad passar då bättre än lite danska lampor från Andlight i taket? Skön sval design från &tradition till exempel https://andlight.se/shop/tradition-620c1.html.
Sedan är det bara att samla vännerna under ljuset och spela sällskapsspel och dricka en varm kopp te.

Ja hösten har helt enkelt sitt eget sätt på vilket det för oss människor närmare varandra. Visst är det soft med öl och grill på sommaren, på många sätt är det oslagbart. Men att få gå runt i det där speciella höstljuset i skogen, med träden som står i brand (inte bokstavligen), ja det är faktiskt fantastiskt.

Men, sommaren är trots allt ändå inte över än. Så ut och njut med vänner och bekanta.