Hur väljer man restaurang?

20 maj 2019 jonas olsson
Hur väljer man restaurang?

Alla har vi varit där. Du är ute med ditt kompisgäng eller så är hela familjen för en gångs skull samlad. Ni har haft en trevlig dag på stan och allt är frid och fröjd. Men så kommer tidpunkten då det är dags för middag och ni måste välja vilken restaurang ni ska gå till. Alla vill säga sitt och har skilda åsikter, en stel stämning uppstår. Sen slutar det ofta med en trist kompromiss som egentligen ingen är särskilt nöjd med.

 

Att hitta en restaurang som faller de flesta i smaken

Det kan vara en god idé att gå gruppen runt och låta alla komma till tals. Förhoppningsvis finns det något som alla är sugna på att äta och då blir letandet efter restaurang genast enklare. Dessutom kan det vara bra att ha koll på eventuella allergier i gruppen. Det är ju aldrig kul om någon blir utan valmöjligheter på menyn på grund av glutenintolerans eller dylikt. En tredje sak som kan vara till hjälp i sökandet efter restaurang är att tänka utanför boxen. Om ni inte kan komma överens, varför inte prova något som ingen testat på förut?

 

Våga prova något nytt

Vegetarisk mat är på frammarsch just nu. Om man känner för att vidga sina vyer lite, eller om någon i gruppen är vegetarian, så finns det många vegetariska valmöjligheter idag. Våga dig på att testa en vegetarisk restaurang i Stockholm!

Govindas är en vegetarisk restaurang belägen vid Centralbadet som serverar mat tillagad utan kött, fisk eller ägg. Huvudingrediensen är färska grönsaker. Det är alltså ett bra alternativ för vegetarianer liksom laktosintoleranta och nyfikna köttätare.

Sanningen är att om man är en stor grupp är det svårt att göra precis alla nöjda. Men om man väljer restaurang med ett brett utbud och som har alternativ för vegetarianer såväl som allergiker, är chansen stor att det blir rätt så bra i slutändan!

Fler nyheter