Låt en handelsträdgård hjälpa dig med dina trädgårdsplaner

18 januari 2021 william eriksson

Intresset för trädgårdsliv och trädgårdsarbete ligger många varmt om hjärtat. Det är kanske inte så konstigt då vi alla är en del av naturen, härstammar från naturen och behöver naturen för att överleva. Det kan vara riktigt terapeutiskt att få stoppa händerna i jorden. Ett besök hos din lokala handelsträdgård kan ge dig både inspiration och tips för hur du kan få ut mer av din trädgård och leva dina trädgårdsdrömmar fullt ut.

 

Hur planerar du?

Har du en lokal Handelsträdgård som du brukar besöka när det är dags att göra inköp inför nästa trädgårdssäsong? Det är viktigt att vara ute i god tid. Du behöver veta hur du ska lägga upp arbetet med planteringar och eventuella omstruktureringar. 

Kanske behöver du flytta vissa växter för att göra plats åt något nytt? Du kanske vill anlägga en damm, eller lägga nya stenplattor? Du behöver även veta vad du ska så i förväg inomhus, för att det ska hinna gro ordentligt. På en handelsträdgård kan du få råd och hitta alla nya redskap du behöver.

 

 

Tänk strukturerat även i trädgården

Oavsett hur din trädgård ser ut och vilken stil du eftersträvar så behöver du tänka strukturerat. Du vill kanske ha en trädgård full av blomsterprakt och vackra färger över sommarens alla perioder, från tidig vår till höst? Då gäller det att planera vilka blommor och växter du behöver efter deras växtperioder och behov. 

Att få besöka handelsträdgården och inspireras till kreativitet i trädgården är ett bra första steg för att komma igång. Under vinterhalvåret är dock de flesta handelsträdgårdar stängda och du får istället vända dig till böcker eller internet. Idag finns tack och lov en uppsjö av idéer och inspiration att hämta via sociala medier och bloggar. Samla idéer, planera och ge dig själv tid att skapa i lugn och ro.

Fler nyheter