Led och inspirera – Projektledarrollen

28 juni 2019 jonas olsson
Led och inspirera - Projektledarrollen

Har du alltid haft en passion för att förbättra, förändra och utveckla din omgivning och inte minst arbetsplats? Då är kanske projektledarrollen något för dig!

 

 

Vad är en projektledare?

Som projektledare håller man i och styr upp olika projekt antingen på sin egen arbetsplats eller som anlitad konsult åt andra verksamheter och företag. Man är med från dag ett då idéen till projektet föds tills dess att projektet är slutfört och utvärderat. Som projektledare är det viktigt att kunna fånga upp idéer från de anställda och låta alla komma till tals, samtidigt som man har det övergripande ansvaret. Det är en krävande och ständigt utmanande roll, men det kan också vara väldigt givande att se något gå från en idé till ett slutfört projekt. 

 

Som projektledare har man som sagt ett stort ansvar. Det innebär att det ofta krävs tidigare arbetslivserfarenhet inom området och/eller utbildning inom ledarskap eller projektledning för att bli anlitad som projektledare. Att gå en utbildning i projektledning är alltså en klar fördel om du går i tankarna på att byta bana i karriären samtidigt som det kommer ge dig det självförtroende och den kompetens som krävs för att göra ett bra jobb.

 

Att välja projektledarutbildning

För att känna sig självsäker i rollen som projektledare kan det som nämnt vara klokt att gå en utbildning i projektledning och ledarskap. En projektledare utbildning kan se ut på olika sätt och variera i längd och omfattning. Vissa kurser fokuserar på särskilda aspekter av projektledning medan andra är mer övergripande. Flera högskolor och universitet erbjuder kurser i ledarskap och projektledning men det finns även flera privata aktörer som erbjuder kurser. 

 

Wenell är ett företag som erbjuder utbildningar i ledarskap och projektledning. De riktar sig både till privatpersoner, grupper och företag. De har individen i fokus och utgår från varje individs förutsättningar och visioner för att skapa en så givande utbildning som möjligt. 

Fler nyheter