Vilken pryl i ditt kök anser du vara den viktigaste? Några skulle säga mikrovågsugnen, andra kylskåpet. Vad sägs om spisen? Det är svårare att hitta en bra plan B för matlagning när en av dessa tre vitvaror får fnurr på tråden. Du kanske står där med begränsad tid och inte vet hur du ska bära dig åt, för det är inte precis något som gemene man har lärt sig att fixa själv. Man måste tillkalla hjälp, och då vill man få tag på någon som kan sitt, och inte kommer att klumpigt förvärra skadan.

 

Vem ska du tillkalla?

Du kanske snabbt googlar något i stil med “reperation av gasspisar stockholm” för att hitta första bästa reparatör. I Stockholm finns sedan 1988 företaget Gasservice Stockholm, som du hittar på webbsidan https://gasservice.nu/tjanster/reparation-gasspis/. Denna långa erfarenhet av gasspisar gör att de kan sitt, de känner till de vanligaste felen och har kommit fram till ett sätt att lösa dem som är prisvärt, tidseffektivt och bestående. Det är dessa egenskaper du bör leta efter hos en reparatör vem du än väljer för att fixa din gasspis.

 

El eller gas?

Ett annat alternativ när en gammal spis slutar fungera är att byta ut den mot en nyare modell, och då är frågan oundviklig: ska du ha el- eller gasspis? För somliga är svaret självklart, medan andra kanske funderar på att byta. Båda versionerna har sina fördelar och nackdelar, men de största skillnaderna är dessa: gasspisen ger dig bättre kontroll över värmen, och elspisen är lättare att rengöra. Så fundera på vem du är i köket när du ska bestämma. Är du kocken som är petnoga med att följa receptet i minsta detalj kanske du får mer glädje av en gasspis. Vill du däremot minska din tid i köket kan elspisen vara valet för dig. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *