Passar lika bra som originaldelar

Att köpa reservdelar till sin lastbil kan bli en dyr historia beroende på vad det är som har gått sönder. Många väljer originaldelar, men numera finns det ett stort antal alternativ från andra tillverkare som passar lika bra som originaldelarna till ett lägre pris. För vem vill betala mer än nödvändigt? Det går lätt att få tag i de vanligaste förekommande delarna såsom bussningar, hjullager, stötdämpare, luftbälgar och reparationssats till spindelleden bland annat till lastbilar från både Volvo och Scania. 

 

 

Vid akut behov

 

Ofta är behovet av lastbilsreservdelar akut och då är det bra att välja en leverantör som har ett stort antal reservdelar i lager så man slipper längre stillestånd än nödvändigt med sin lastbil. Vissa delar passar även till lastbilar av andra märken som MAN, Renault, Iveco eller DAF. Oavsett vilken lastbil du kör lönar det sig att kolla om det finns lastbilsreservdelar som passar. När man ändå håller på att laga eller serva sin lastbil kan det också vara läge att kontrollera statusen på till exempel torkarbladen. Kanske behövs det nya fräscha sådana också, så att man beredd när det blir slaskväder och de behöver användas. För slitna gamla torkarblad som inte gör sitt jobb blir ingen glad av, så passa på att införskaffa nya när du ändå köper andra reservdelar till din lastbil.

 

Registreringsnumret ger svar

 

Att veta vilka delar som passar kan ibland vara svårt då det finns en hel djungel av reservdelar ute på marknaden. Genom att tillhandahålla registreringsnumret på bilen brukar reservdelsåterförsäljarna kunna hjälpa till med att tala om vilka delar som passar. Ofta framgår det också tydligt i objektsbeskrivningarna om man sitter vid en dator och beställer sina reservdelar. Där kan man också se priset direkt så att du på en gång vet vad din reparation kommer att gå på. Flera olika betalningsalternativ brukar också erbjudas.