Projektledarutbildningar – Bli en stjärna i att leda projekt

22 juni 2019 jonas olsson
Projektledarutbildningar - Bli en stjärna i att leda projekt

Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Eller arbetar du redan som projektledare men önskar utveckla din kompetens och växa i din yrkesroll? På en arbetsmarknad som ständigt förändras och utvecklas är det aldrig en dum idé att ligga i framkant. Ett sätt att göra det på är att gå en projektledarutbildning!

 

Fördelarna med att gå en projektledarutbildning

Många arbetsgivare idag önskar, eller ibland till och med kräver, att de personer de anställer är utbildade inom projektledning och ledarskap i stort. Att ha en projektledarutbildning på CV:t kan alltså vara en stor fördel och öppna nya dörrar karriärmässigt.

Som projektledare har man en otroligt viktig roll. Det är vanligt att man som projektledare använder sig av en projektstyrningsmodell som hela arbetsgången baseras på. Som projektledare har man ansvar för att planera, kontrollera och koordinera alla delar av ett projekt. Projektledaren finns med från första till sista stund, från planering av ett projekt till stängning och slutförande av projektet.

Vissa människor har ett driv och en motivation som tar dem långt, men oavsett tidigare erfarenhet eller personlighet skadar det aldrig att gå en utbildning för att vidareutveckla sina kunskaper. Det är aldrig en dålig idé att lära sig mera och det är alltid möjligt att bli bättre på det man gör!

Val av utbildning

Många högskolor och universitet erbjuder kurser både på plats och på distans inom projektledning och ledarskap. Det finns även företag som erbjuder kurser för både hela organisationer och arbetsplatser eller enskilda anställda och individer. Att gå en projektledarutbildning är alltså inte bara en vinst för dig och din karriär, utan också för din arbetsgivare och det företag du arbetar hos!

Ett exempel på ett företag som erbjuder projektledarutbildningar är Wenell. Wenell är ett oberoende utbildningsföretag som erbjuder utbildningar inom projektledning och ledarskap för både organisationer, grupper och individer. De jobbar med ambitionen att utveckla förmågan att leda, utveckla samspel samt framkalla handlingskraft hos alla kursdeltagare.

Fler nyheter