Upptäck friheten med husbil

03 juli 2019 jonas olsson
Upptäck friheten med husbil

Allt fler börjar förstå tjusningen i att semestra med husbil. Man lockas av den oslagbara frihetskänslan och de närmast oändliga valmöjligheterna. Många väljer att utforska Sveriges alla guldkorn, andra har siktet inställt på Norges mäktiga vyer eller Medelhavets solsäkra väder. Och det fina med husbil är ju att resorna mellan destinationerna faktiskt är en riktigt trevlig del av semestern, kanske till och med halva nöjet. Bekvämligheten i att ha allt man behöver med sig, och friheten i att kunna köra precis var man vill gör husbil till det ultimata sättet att semestra. 

 

 

En husbil för just dina behov

 

Valet av husbil är viktigt, oavsett om du väljer att köpa en ny eller begagnad. Du ska både färdas långt och bo i bilen, därför är det bra att tänka igenom vilken slags husbil som passar just dig och din familj. Ta hjälp av återförsäljare som t.ex. Fritidscenter för att hitta rätt, det finns nämligen många modeller av husbilar att välja mellan. Alltifrån mysiga krypin för två i sann “compact living”-anda, till mindre villor på hjul med all lyx och bekvämlighet du kan tänka dig. Kika runt och jämför olika varianter innan du bestämmer dig, provkör några och när du väl hittat din drömbil är det bara att tuta och köra.

 

Fricampa, ställplats eller camping?

 

När du reser med husbil finns det några olika alternativ att välja mellan när det kommer till var du ska parkera ditt hem för natten. Traditionella campingplatser finns det gott om både i Sverige och utomlands. Här erbjuds bekvämligheter som servicehus. restaurang, lekplats och aktiviteter för barn. Är du bara ute efter någonstans att övernatta, är ställplats ett bra alternativ. Priset är ofta lägre eftersom reception saknas och faciliteterna är färre. Sist men inte minst kan man välja att fricampa, husbilssemesterns kanske absoluta höjdpunkt. Välj en naturskön plats och njut av morgonkaffet i ett skogsbryn, vid en bergsfot eller vid en ödslig strand.  

Fler nyheter