Sitter du nu framför datorn och funderar på vilken förskola i Malmö som passar ditt barn? Det finns ganska många och när det väl är dags att välja blir det genast lite svårare. Trots allt vill du säkert att ditt barn inte bara ska trivas. Barnet ska också lära sig lite nya färdigheter.

Förskolan kan verkligen förgylla barnets vardag och man märker direkt om barn trivs. Det finns många olika inriktningar. Det gäller kommunal förskola såväl som friskolor som http://www.skabersjoskolan.se/skabersjoskolan/extern/. Som förälder är det ett stort beslut som kommer att påverka barnen även senare i livet.

En del skolor har olika former av pedagogik. Det kan också vara att det är fokus på att vara mycket ute i naturen. Som förälder kan det vara lockande, framför allt då frisk luft är bra. Samtidigt, om du vet med dig att ditt barn har fobi för myror och kryp kan du kanske fundera på andra alternativ.

 

Fundera på vad ditt barn gillar

Barn är olika och det är bra. En förskola som satsar på att vara ute så mycket som möjligt passar aktiva barn som gillar att vara ute. Ett barn som tvingas vara ute och verkligen avskyr det kommer inte att blomma upp. Då kan det vara bra att hitta en annan inriktning.

Vad du bör göra är att besöka förskolor du tycker är intressanta. Ser du barnen leka flugornas herre och pedagogerna står och röker bakom hörnet säger det en hel del. Närvarande och utbildade pedagoger är en förutsättning för att barnen ska utvecklas.

Lokaler och uteplatser ska vara säkra. Slår mögeldoften dig i ansiktet och barnen ser glåmiga ut kan du också vända i dörren. Det gäller också om uteplatsen bara är en asfaltsplan utan någon form av stimulans. Glada barn, säkra lokaler och trevliga uteplatser är tecken på att du hittat rätt.