Vikdörrar aluminium

01 maj 2019 jonas olsson
Vikdörrar aluminium

Vad är väl viktigare för trivseln och stämningen i ett hem än en riktigt bra lösning för maximalt ljusinsläpp? Detta kan man lätt ordna genom att installera ett par högkvalitativa och underhållsfria vikdörrar i aluminium.

En av vikdörrarnas positiva egenskaper är deras vinterisolering, något som gör att man slipper frysa. Dessutom låter dem ljuset komma in i ens hem och gör det både trevligare och vackrare. Smala bågar och karmar är också viktigt för helhetsupplevelsen, då detta bidrar till att så mycket ljus som möjligt släpps in.

Slipp svettas på sommaren

Bor man i söderläge så kan det lätt bli varmt på sommaren. Då kan man behöva en passande lösning som dämpar sommarhettan.

Värmedämpande glas släpper in allt det vackra ljuset man vill åt, men endast 40 % av hettan. Aluprof MB86-Folding är vikdörrar aluminium som kan hjälpa till för att minska värmen.

Isolerande film placerad på en dörr kan också ses som en bra lösning för värmedämpning. Det är upp till dig vilken produkt du väljer.

Minimera risken för imma på glaset

Under vissa perioder på året finns risk för utvändig kondens på glaset, vilket inte är något fel utan bara en naturlig effekt av ett välisolerat fönster. Kondens eller imma uppträder normalt sett under sen höst eller vinter, då nätterna ofta är klara och kalla, och det kan vara fuktigt på morgonen. Den fuktiga luften kondenseras då mot det kalla, yttre glaset, men försvinner snabbt. Vill man dock garanterat kunna se världen utanför sin vikdörr vid alla tidpunkter, även under dessa årstider så kan man välja ett så kallat ”anti-imma glas”. Detta glas har en speciell beläggningsyta som kraftigt minskar risken för utvändig kondens.

Pricken över i:et i hemmet

Det finns mycket man kan göra för att piffa upp sitt hem. Att investera i en vikdörr i aluminium är alltid en bra idé. Då kan man även njuta av den friska luften när man inte längre behöver värmeisolera hemmet.

Fler nyheter