Att beställa frigolitskyltar

31 mars 2021 patrick pettersson

Att verkligen hitta reklam och skyltar som står ut kan vara en utmaning. Frigolitskyltar gör att de verkligen sticker ut, bokstavligt. Med frigolitskyltar så får man exempelvis en riktig 3D-logga som passar sig bra på mässor eller som fast installation på företaget. Det som är så kul med just frigolitskyltar är att man kan göra i princip alla sorts loggor och bokstäver, det är bara fantasin som sätter gränser.  

 

Tillverkning och installation

Frigoliten som används är av en helt annan typ än den man ofta får i till exempel förpackningar. Den är istället helt slät. Genom bearbetning med datastyrda glödtrådar och CNC-fräsning så får man ett perfekt resultat. Efter att man fått fram formen så kan modellen målas i valfria färger.

För att uppnå en klarblank yta så använder man laserskuren akrylplast som ger en perfekt form som även skyddar vid användning utomhus. Själva monteringen är väldigt smidig och man kan göra det själv med bifogade instruktioner. En tillverkare av dessa sorters skyltar är till exempel https://www.scandexpo.se som har stor erfarenhet av sådant arbete. Installation och nedtagning är något man enkelt kan göra själv, eftersom det är just frigolit som används så räcker det med att använda bifogat lim. Limmet går att skära bort vid tillfälliga monteringar på exempelvis mässor, och bifogad mall används även som transportskydd.

 

 

Vad som behövs för att börja arbetet

För att kunna beställa frigolitskyltar och få prisförslag behövs en vektoriserad fil av designen, detta är standard när man tillverkar loggor så om ni inte har en tillgänglig så hör er för med designern. Det går även att göra en fil vektoriserad utifrån andra filformat. De vanligaste filändelserna för vektoriserade filer är Ai eller EPS men de kan även vara i PDF-format. Därefter är det bara att vänta på slutresultatet som verkligen ger ett slående intryck som står ut. 

Fler nyheter