Enbart professionella utför reperation av gasspisar i Stockholm

14 juli 2021 jonas olsson

Det gäller att välja rätt tillfälle att prata om gas. Man kanske inte ska göra som Ross Geller i Vänner, och börja prata om gas och varför gas luktar som det gör när man stöter på en snygg tjej. Eller kille. Men pratar du däremot om gas i form av gasspisar så är det givetvis alltid ett bra tillfälle för det. För alla har såklart nytta av en gasspis. Plattorna blir varmare snabbare och eftersom den inte går på el så kan du laga mat även när du har strömavbrott. 

Ibland går gasspisen dock sönder, precis som vad som helst kan göra. Ross hade dock rätt i en sak när han pratade om gas, och det gäller gasens lukt. Egentligen är gasen luktfri, men människan adderar lukten för att du ska kunna veta om den läcker. Annars är risken att ditt rum fylls av gas från en trasig gasspis utan att du märker det. Tänder du då ett ljus så blåser hela lägenhet ut i en våldsam explosion.  

 

Undvik en katastrof

Därför har gasen en adderad doft. Känner du den doften, då vet du att du ska ringa efter någon som arbetar med gasservice. Någon som kan reparera gasspisen så att du kan njuta av dess fördelar. Inte behöva vara rädd för att du ska spränga hela huset i luften.  

Det är inte att rekommendera att du försöker laga din gasspis själv. Visst, om du råkar vara en certifierad hantverkare som till vardags jobbar med gasspisreparationer och har alla verktyg som behövs hemma kanske ett undantag kan vara acceptabelt.

Men för gemene man som kanske bor i Stockholm gäller det istället att söka efter “reperation av gasspisar stockholm” på nätet för att hitta några professionella alternativ. För annars är risken att dina reparationsförsök istället slutar i fullständig katastrof. Undvik det, är du snäll. 

 

Fler nyheter